Sport- en orthopedische revalidatie

“Sport kinesitherapie start waar de klassieke kinesitherapie stopt”

Wat is sport kinesitherapie?

Bossu stabiliteitstraining knie (foto praktijk)
Bossu stabiliteitstraining knie

De sport kinesitherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind  bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief  trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie  behouden.

Uw behandelplan en revalidatieschema worden afgestemd op uw  mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Aspecten als coördinatie,  snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling  betrokken.

Binnen deze oefenprogramma’s, wordt sportspecifiek en functioneel  getraind, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.
Naast deze oefenprogramma’s besteedt de sport kinesitherapeut veel  aandacht aan preventie en advies om ervoor te zorg dat u kunt blijven sporten  en herhaling van dezelfde sportblessures wordt voorkomen.

Aanpak

Na een grondig onderzoek en anamnese wordt een medisch dossier opgesteld. Op basis van de bevindingen zal er een traject opgemaakt worden met een individueel revalidatie- en/of training schema.

Er wordt veel aandacht geschonken aan details, zoals het juist zetten van schoenplaatjes bij wielrenners, controle slijtage loopschoenen, analyse trainingen,…

“Revalidatie is geen kookboek”

Elk lichaam en elke blessure is anders, iedereen reageert anders na een operatie. Daarom wordt U constant individueel begeleidt tijdens uw oefeningen, zodat we optimaal progressie kunnen inbouwen.

Orthopedische Revalidatie

Zoals ik al zei is kine geen kookboek, maar het succesrecept na een operatieve ingreep bestaat uit 3 ingrediënten: een goede orthopedist, een goede sportkinesitherapeut en een patiënt die zich engageert door de richtlijnen en thuisoefeningen correct op te volgen!

Indien nodig, werken we ook samen met een diëtiste en osteopaat.